Niehof BV, een bekend gezicht in stallenbouw

Een bekend gezicht in stallenbouw
Naast het bouwen van mestkelders houdt Niehof zich bezig met het bouwen van stallen voor melkvee, varkens, vleesvee en pluimvee, de vloer-inrichting, de erfbestrating rond de boerderij en de renovatie van stallen. Ook bouwt het bedrijf opslag-bewaarplaatsen


Het klinkt misschien raar, maar hoe meer agrariers er mee stoppen, hoe meer werk er juist voor ons is. De agrariers die overblijven krijgen namelijk steeds meer grond en door die schaalvergroting moeten de boerderijen aangepast worden. Ook de verplaatsing van boerderijen vanwege het oprukken van de steden en het toenemende belang van de natuurontwikkeling spelen een rol’, aldus directeur J.B. Niehof van aannemersbedrijf Niehof b.v. in Lattrop.

Kloosterman_Hellendoorn_17.jpg

Het bedrijf heeft in de loop der jaren een grote bekendheid opgebouwd in de agrarische sector en is inmiddels specialist in het bouwen van boerderijen (woonhuis plus stallen) en betonkelders voor de mestopslag. De bouw van betonkelders voor de agrarische sector is een activiteit die vooral sinds het eind van de jaren tachtig een hoge vlucht heeft genomen. Het gaat hier overigens wel om kelders van 2,5 meter diep met een omvang van ongeveer een half voetbalveld.

Niehof: ‘Door de nieuwe mestwetgeving moest de mest langer opgeslagen worden omdat de mest slechts in bepaalde perioden mocht worden uitgereden. Hierdoor hadden de boeren een veel grotere opslagcapaciteit nodig. Wij konden als bedrijf op die groeiende markt een stevige positie veroveren omdat veel bouwbedrijven dit specialisme niet in huis hadden.

Het komt ook wel eens voor dat we 600 kuub beton per dag storten voor een keldervloer.

Daarnaast maken we gebruik van systeembekistingen waarbij we de bekisting opzetten, beton storten en vervolgens dit proces elke dag herhalen. Het voordeel is dat je minder bekisting nodig hebt en sneller kunt werken. Vroeger werden de wanden nog gewoon gemetseld en dat duurde veel langer. Het kan nu ook allemaal veel sneller omdat je gebruik kunt maken van hoogwaardige betonsoorten.’

Naast het bouwen van mestkelders houdt Niehof zich ook bezig met het opbouwen van stallen voor koeien, varkens, vleesvee en pluimvee, de vloerinrichting, de ventilatie-inrichting (afhankelijk van het aantal koeien), de erfbestrating rond de boerderij en de renovatie van stallen. Ook bouwt het bedrijf opslagbewaarplaatsen voor aardappels.

Om rot te voorkomen is een speciaal ventilatiesysteem ontwikkeld waardoor de aardappels mooi droog blijven.

 

 

 

Meijer_Blijham_6.jpg

Arkink_Lemselo_14.jpg

Kloosterman_Hellendoorn_16.jpg

Pot_Vriezenveen_1.jpg

Kolthof-Wolters_Erica_3.jpg

Kolthof-Wolters_Erica_1.jpg

Meijer_Blijham_4.jpg

Bodde_Emmer_Compascuum_1.jpg

 

 Uitgelicht

Unipro te Haaksbergen 

Aan de rand van Haaksbergen op industrieterrein Het Stepelerveld bouwt Aannnemersbedrijf Niehof in opdracht van Unipro een compleet nieuwe bedrijfshal met kantoren.

Lees meer 


 

Nieuwbouwplan Hopmanhof

De opzet van nieuwbouwterrein ´Hopmanhof´laat zien dat twee vrijstaande woningen zijn gesitueerd aan de Hopmanstraat en zeven geschakelde woningen op het binnenterrein.

Lees meer

LinQ luxe appartementen

Met de bouw van LinQ aan het
Stationsplein is de eerste stap gezet naar een nieuwe inrichting van het stationsgebied. Het toekomstige plein is onderdeel van een verbindingsroute, ´een groene loper´, tussen het centrum en Zuid-Berghuizen.

Lees meer

Artist_Impression_1.JPG
Telefoon: 0541 55 49 22       E-mail: info@niehofbv.nl